6 kişilik muhallebi tarifi

4 kişilik muhallebi nasıl yapılır?

Sütün içerisine dört yemek kaşığı nişasta ,iki yemek kaşığı un, bir su bardağı şeker , iki paket vanilya eklenir ve ocağın üzerine alınarak sürekli karıştırarak pişirilir. Pişen muhallebi kaselere bölüştürülür. Tamamen soğuduktan sonra servis yapılır.

Az muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebi (Az Malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğuk sütümüzü tenceremize alalım.
  2. Şeker ve nişastayı ilave edip topak kalmayacak şekilde çırpalım.
  3. Ocağa alalım ve göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
  4. Kaynamaya başlayan muhallebimizi ocaktan alalım tereyağı ve vanilyayı ekleyip 5 dk mikserle çırpalım.

Tam ölçülü muhallebi nasıl yapılır?

Tam Ölçülü Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru malzemeleri yani nişasta, pirinç unu, vanilyaları bir kasede karıştırdım, harmanladım ki eşit karışsın.
  2. Sütü tencereye koyup altını yaktım, şekeri attım karıştırdım.
  3. Hemen kuru yani toz malzemeleri ekledim.
  4. Sürekli karıştırdım, kaynayana dek bırakmadım.

Muhallebinin üzerine ne konur?

En Kolay Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  1. Yarım su bardağından biraz fazla şeker.
  2. 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  3. 3 yemek kaşığı un.
  4. 4,5 su bardağı süt.
  5. 1 tatlı kaşığı tereyağı
  6. 1 paket vanilya.

15-Oct-2017

4 su bardağı sütle muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebi yapımı için; orta boy derin bir tencere içine 4 su bardağı süt koyun. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tepeleme un ve 3 yemek kaşığı nişasta ekleyin. Muhallebi karışımını tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Daha sonra tencereyi ocak üzerine alın.

Ev yapımı muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebi yapmak için süt, un ve nişastayı bir tencereye koyup güzelce karıştırın. Karışımınız kaynamaya yakınken şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Tenceredeki karışım göz göz olmaya başlayınca tereyağını da ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı ocaktan alıp biraz ılınması için bırakın.

2 kişilik muhallebi nasıl yapılır?

Tencereye sütü unu şekeri koyup çırpıyoruz hiç topaklanma bırakmıyoruz ocağa alıp kaynayana kadar çırpıyoruz (çok çırptığım için topaklanma olmadı)tereyağını ve vanilyayı da koyup altını kapatıyoruz. Kupaya rondoda çektiğimiz kurabiyeden biraz koyup üzerine yarısına gelecek şekilde muhallebi döküyoruz.