Aşı domates fidesi

Anaç fide ne demek?

Stres koşullarına dayanıklılık sağlayan güçlü anaç fidesi ile meyve özelliğini görmek istediğimiz kalem fidesinin aşılanması ile elde edilen fidedir. Anaç : Aşılamada kök kısmını oluşturacak olan bitkiye verilen isimdir.

Aşılı domates fidesi nedir?

Aynı aileden olan domates, biber, salatalık gibi fidelerin kök, gövde güçlü ve hastalık dayanımı yüksek ANAÇ fide ile talep edilen çeşidin fidesinin (kalem) aşılanması sonucu elde edilen fideye aşılı fide denir? … Bir domates fidesinin aşılı olarak üretilmesi iklim şartlarına göre 60-70 günü bulmaktadır.

Neden aşılı fide?

Aşılı fide ile yapılan üretim, daha kuvvetli bir bitki gelişmesi sağlar, bu durum uzun bir yetiştiriciliğe olanak verir ve daha fazla verim elde edilir. Meyve iriliğinde belirli bir artış olur. … Daha az ilaç kullanımı ile daha ekonomik çevre ve insan sağlığına daha duyarlı bir üretime olanak verir.

Domates aşı nasıl olur?

Domates Aşı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberi, zeytinyağı ile beraber kavurun.
  2. Salçayı ekleyin ve biraz daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri koyun ve 5 dakika kadar pişirin. …
  3. Ardından pişmeye bırakın. Ocaktan almaya yakın tuzunu ilave ederek karıştırın.

Sep 18, 2019

Asili fide ne demek?

Aşılama, iki bitkiyi vejetatif olarak bir araya getiren bir tekniktir. … Bu yöntemle iki bitkinin en iyi özellikleri birleştirilir. Buradan hareketle, farklı iki tür fidenin birinin anaç kısmı ile, diğerinin kalem kısmının birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan fideye aşılı fide denilir.

Sebzecilikte aşılamanın yararları nelerdir?

Sebzecilikte aşılamanın amaçları; top- rak kökenli hastalıklarla mücadele (2,6,8,11, 24), düşük toprak sıcaklıklarına tolerans (3; 5, 19), tuzluluk ve aşırı nem gibi olumsuz toprak koşullarına tolerans (27), su ve besin maddele- rinin daha etkin alımı ve kullanımı (7,17,23), bitkilerin daha güçlü gelişmesi (4,11,23), …

Aşılı karpuz fidesi nedir?

Karpuz mevsimi, aşılı/aşısız tartışmalarını da yanında getirdi. Aşılı karpuz, karpuz çeşidinin bir kabak anacı üzerine aşılanması anlamına geliyor. Türkiye'de de genel olarak kestane ve bal kabağı melezleri anaç olarak kullanılıyor. Bunun nedeni ise karpuz ekilen alanlarda ortaya çıkan toprak hastalıkları.