Dil bağı bebek

Bebeklerde dil bağı ne zaman kesilmeli?

Emme problemi varsa hayatın ilk günlerinde lokal anestezi ile dil bağını kesmek en doğru yaklaşımdır. Emme problemi olmayan bebeklerde ise dişler çıkmadan kesilmesi diğer bir yaklaşımdır. Bu iki duruma alternatif ise bebeğin konuşmaya başlamadan yani 8-9 aylardan önce bu işlemin yapılması gerekmektedir.

Dil bağı olduğu nasıl anlaşılır?

Dil Bağı Belirtileri Nelerdir?

  1. Bebeğin dudaklarının meme başını tam olarak kapatamaması
  2. Emmeden ziyade çiğnemenin denenmesi.
  3. İdeal ağırlığa ulaşma ile ilgili problemler.
  4. Emzirme eyleminin normalden daha uzun sürmesi.
  5. Beslenme öncesinde huzursuzlanma.
  6. Sürekli acıkmış şekilde davranma.

May 10, 2021

Dil bağı kendiliğinden geçer mi?

Ancak, bebeğin beslenme ve kilo alma sorunu yoksa dil bağı görünümü olsa dahi cerrahi girişimin bebek 6 aylık oluncaya kadar ertelenmesi önerilmektedir. Çünkü bu süre içerisinde dil bağının kendiliğinden düzelebileceği belirtilmektedir.

Bebeklerde dil bağı hangi doktor yapar?

Özellikle 3 yaş sonrasındaki dönemde hastadan “l, r, s, t, z” gibi dilin ön bölgesinin aktif kullanıldığı seslerin çıkarılmasında zorluk yaşar. Dil altı bağına hangi bölüm bakar? Dil altı bağı tedavi ve takibini çocuk cerrahları yapmaktadır.

Dil bağı olan bebek emer mi?

Dil bağı buna engel olacağı için bebek normal emme yapamaz, bunun sonucunda annenin memesinde de kuruma ve çatlaklar da meydana gelebilir. Bu belirtilerin dil bağından farklı başka nedenleri de bulunabilir. Belirtiler varsa bir çocuk hastalıkları uzmanına başvurmanız gerekir.

Dil altı bağı nelere sebep olur?

Dil altı bağı, bazı bebeklerde ya da çocuklarda beslenme, yutma ve konuşma sorunları oluşturabilir. Anne sütüyle beslenen bebeklerin bir kısmında memeyi tutma sorunu görülebilir. Ön alt dişlerde boşluklar oluşabilir. Diliyle dişlerinin arasında yemekleri toparlayamadığı için kişisel ve sosyal problemler yaşayabilir.

Dil altı bağı konuşmaya engel mi?

Dil bağı olan çocuklarda özellikle dilin yukarı kalkma hareketini gerektiren “r” sesinde sorun görülür. Ayrıca dil bağı, dilin ön bölgesinin kullanılmasını gerektiren “l”, “ç” ve “t” gibi sesleri de etkileyebilir. Yalnız dil bağı gecikmiş konuşmaya ya da çocuğun hiç konuşmamasına neden olmaz.