Emziren anne kestane yiyebilir mi

Kestane gaz yapar mı?

Kestane bazı bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde gaz, ishal gibi mide bağırsak sorunlarına neden olabilmektedir. Bu durum kestaneye karşı alerjiden meydana gelebileceği gibi, kestane lifli besinlerden olduğundan, normalin üstünde lifli yiyecek tüketiminden de kaynaklanabilir.

Süt veren anne kestane yiyebilir mi?

Yer elması ve kestanenin de süt arttırma özelliği vardır. Fazla miktarda tüketmemek kaydıyla haftada 2-3 gün yiyebilirsiniz. Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddeleri içeren yiyecekleri mümkün olduğu kadar seyrek yiyin.

Emziren anne pişmiş sucuk yiyebilir mi?

ŞARKüTERİ üRüNLER Salam, sosis, pastırma, sucuk gibi şarküteri ürünleri nitrat-nitrit gibi katkı maddeleri açısından riskli. Bu nedenle emzirme sürecinde tüketilmemesi gerekiyor.

Kestane bebege dokunur mu?

Kestane alerjik bir besin olduğu için 1 yaşından küçük bebeklerde alerjiye neden olabilir veya ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Aynı zamanda bebek ishal veya gaz problemleri yaşayabilir. Bebekler 1 yaşına kadar kestane tüketemedikleri gibi kestane balı da yememelidir.

Kestane mideye zarar verir mi?

Kestane, fazla tüketildiğinde ishal ve hazımsızlık gibi sorunlara yol açar. Yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklara sahip olanlar; kestaneden uzak durmalılardır. Kestane, bu tür hastalıkları tetikler. Kestane, damar hastalığı olan kişilerin asla tüketmemesi gereken bir yiyecektir.

Kestane cırcır yapar mı?

İşte Kestanenin Zararları Aşırı tüketimde ishal yapabilen kestane zararları arasında yüksek tansiyon ve şeker yükselmesi dikkat çeker. Kan inceltici ilaç kullananların doktoruna danışmadan kestane tüketmemesi gerekir. Kestane yağı da yoğunluğu sebebiyle doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Maden suyu emziren annede gaz yapar mı?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Murat Aydın'ın cevabı emziren anne maden suyu içebilir, annenin çok kısıtlama yapmasına gerek yok, ne yaparsa yapsın bebekte gaz sıkıntısı olacaktır.