Fen etkinlikleri çeşitleri

Fen ve doğa etkinlikleri nelerdir?

Erken çocukluk eğitimi programında yer alan fen ve doğa etkinlikleri, çocukların doğal meraklarından yararlanılarak onların çevrelerini ve doğayı gözlem yapma, araĢtırma ve tanımalarına, düĢüncelerini açıklığa kavuĢturmalarına, sorular sormalarına yardım eden çalıĢmalar olarak tanımlanabilir.

Etkinlik türleri nelerdir?

Etkinlik Çeşitleri; Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir.

Okul öncesi fen ve doğa etkinliği nedir?

Fen ve doğa etkinlikleri okul öncesi dönemde çocuklar için önemli olup, anaokullarında bolca yapılan bir etkinliktir. Çocukların günlük hayatta gerçekleşen yağmur, rüzgar, bitki yetiştirme gibi doğa olaylarını, anlaması ve öğrenmesi için yapılan bir etkinliktir.

Sanatsal etkinlikler nelerdir?

Sanat etkinlikleri boya, kolaj, kağıt, ve yoğurma maddeleri çalışma etkinliklerini kapsar. Sanat çalışmaları, gün içinde çeşitli formlarda çocuklar için etkili bir öğrenme fırsatı olarak da kullanılabilir. Sanat çalışmalarından, eğitim programındaki kazanımlara ulaşmada teknik olarak da yararlanılabilir.

Matematik etkinlikleri nelerdir?

Sözü daha fazla uzatmadan evde çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz okul öncesi matematik etkinliklerini paylaşmaya başlayayım.

  • Rakam oluşturma etkinliği.
  • Rakam eşleştirme.
  • Eksik rakamı bulma oyunu.
  • Rakam eşleştirme etkinliği.
  • Rakam eşleştirme oyunu.
  • Sıralama etkinliği.
  • Rakam puzzle.
  • Toplama İşlemi.

Aug 18, 2021

Hikaye sonrası yapılan etkinlikler nelerdir?

Hikaye Sonrası Etkinliği: Çocuklar zihinlerinde canlandırdıklarını kendi ürettikleri son ile devam ettirip sonlandırabilir. Düşünme yetenekleri gelişir ve beyin fırtınası yapabilirler. Grup içerisinde hikaye tamamlanırken uyum içerisinde olmayı, birbirlerini dinlemeyi, sevgi ve saygı gibi değerlerimizi öğrenirler.

Türkçe etkinlikleri nelerdir?

Türkçe etkinlikleri oldukça zengin etkinliklerden oluşur. Bunlar şöyle sıralanabilir. Tekerleme,Bilmece,Şiir,Parmak oyunu,Grup konuşması,Çeşitli hikâye anlatma teknikleri ilehikâye anlatma,Hikâye oluşturma,Pandomim,Taklit oyunları, Dramatizasyondur.