Gögüs ve sırt ağrısı

Göğüs ağrıları, kalp ve akciğer hastalıklarında sıklıkla yaşanılan bulgulardan biridir. Vücudun üst ön tarafında yer alan kasların aşırı gerilimi ve fonsiyon bozuklukları da göğüs ağrılarına neden olabilir. Göğsün hassas anatomik yapısı ve travmalara açık bir konumda olması da ağrıların diğer nedenleri arasındadır.

Geçmeyen sırt ağrısı neyin belirtisi?

Geçmeyen Sırt Ağrısı Sırt ağrıları kimi zaman kas incinmesi gibi basit bir nedenle oluşabilir. Kimi zaman ise fibromiyaljiden osteoporoza kadar pek çok ciddi hastalığın habercisi olabilir. Bu nedenle, özellikle sabit bir bölgede ve sürekli devam eden sırt ağrıları mutlaka ciddiye alınmalı.

Sırtım çok ağrıyor neden olabilir?

Aşırı ruhsal gerilim ve korku gibi ruhsal problemler de sırt ağrısına sebebiyet verebilir. Obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalığı, disk kayması, kas veya bağ doku hastalığı, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısı neden olabilir.

Kulunç ağrısı göğse vurur mu?

Yorgunluk-strese bağlı kulunç ağrıları, boyun fıtıkları, soğuk algınlıkları, mide sıkıntıları, mide reflüsü ve ağır spor yapmak göğüs ağrılarına sebep olabilir. Dikkat edilmesi gereken nokta göğüs ağrısının kalp ağrısı olup olmadığının net olarak anlaşılmasıdır.

Sırt ağrısı ne zaman tehlikeli olur?

Yukarıda sayılan nedenlerin yanında; şiddetli ağrı, gece terlemesi, zayıflama, boy kısalması, bacaklarda kuvvet kaybı ya da uyuşma, solunum sıkıntısı, kan tahlilinde görülen yüksek sedimantasyon ve idrarda protein gibi bulgularda yer alıyorsa sırt ağrıları ciddiye alınmalı ve ileri derece tetkikler yaptırılmalıdır.

Geçmeyen sırt ağrısı için hangi doktora gidilir?

Genellikle sırt ağrıları söz konusu olduğunda bir ortopedi ya da fizik tedavi uzmanına gözükmek gerekir.

Sırt ağrısına ne iyi gelir evde çözüm?

Sırt Ağrısı Nasıl Geçer?

  • Muz Kabuğu Uygulaması
  • Bitki Çayı Desteği.
  • Bitkisel Yağlarla Masaj.
  • Patates Lahana Masajı
  • Sarımsak – Zerdeçal.
  • Karanfil.

Kulunç ağrısı nerelere vurur?

Genellikle kol, bacak ve gövdede sebebi tam açıklanamayan bu ağrılı durum, sıklıkla boyun ve sırt bölgesinde oluşur. Kuluncun ağrı dışında hiçbir tehlikesi ve zararı yoktur, basit yöntemlerle giderilebilir. Sırtta, boyunda, omuzda ve diğer yerlerdeki kulunç ağrısının en önemli özelliği bir tetik noktasının olmasıdır.