Sütü tencereye alıp şekeri, unu, nişastayı koyup iyice karıştırıp pişiriyoruz. Kaynayınca içine margarini, damla sakızı ve vanilyayı ekleyip, karıştırıp alıyoruz. Bisküvilerin üzerine kremanın yarısını koyuyoruz. Tekrar bisküvi dizip kalan kremayı üzerine koyup soğutuyoruz.
Bisküvili yaş pastanın kremasını hazırlamak için, derin bir tencere içine 1 litre süt dökün. Üzerine 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı dolusu un ve 2 buçuk yemek kaşığı nişasta koyun. Ardından tencereye 3 yemek kaşığı kakao ekleyip, iyice karıştırın. Tencereyi ocak üzerine alın.
Isıya dayanıklı kare bir kaba bir sıra petibör bisküvileri dizin, üstüne hazırladığınız kremadan bir kat dökün, bisküvileri örtecek şekilde.Üstüne tekrar bir sıra bisküvi dizin ve bu şekilde tüm krema bitene kadar devam edin. En üst kata kremayı dökün ve ılıklaştıktan sonra üstüne Hindistan cevizi serpin.
İlk olarak petibörlerimizi kare borcama bir sıra yerleştiriyoruz. Üstünde iki çorba kepçesi puding dökerek pudingi bütün petibörlerin üzerine yayıyoruz bu işlemi her katta uyguluyoruz, tam 5 kat oluyor. Son katın üstüne de pudingimizi sürdükten sonra geri kalan petibör bisküvileri tatlımızın yanlarını çit yapıyoruz.
Bisküvi Topları Yapılışı:
Apr 7, 2020
Bir porsiyon, yani 260 gramlık bir dilim pudingli, petibör bisküvili pasta 427 kcal kaloridir. Bu kalori miktarı günlük toplam 2000 kalori alması gereken bir yetişkinin öğle yemeği kalorisine eşdeğerdir.
Kare borcama bisküvilerimizi dizelim. 1 kat sonrasında muhallebinin tamamını dökelim. Tekrar onun üzerine bir kat bisküvi dizelim. Sonrasında çikolata sosunu üzerine dökelim. 3 yemek kaşığı Hindistan cevizine 1 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırıp son olarak pastamızı süsleyelim.