Önce soğanı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım. Kıymayı ilave edelim, karabiber ve tuzunu katıp kavuralım ocaktan alalım. Sosu için derin bir kaseye yağı, maden suyunu, yoğurdu, tuzu katıp çırpalım. Tezgaha serdiğimiz yufkaya sostan kaşıkla yeteri kadar ıslatalım.
Kıymalı Rulo Börek Nasıl Yapılır?
Kıymalı Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın. Soğanları doğrayıp genişçe bir tavaya koyun. Kavrulduktan sonra kıymasını ilave ederek iyice karıştırın ve baharatlarını ekleyip altını kapatın. Ben genelde hamuru 9 bezeye ayırıyorum.
sosu için; 1 su bardağı süt. 2 yumurta. yarım su bardağı sıvı yağ…içi için;
04-Jul-2014
Kıymalı harcın yarısı dökülüp yayılır. Sonra aynı işlemler uygulanarak 2 kat yufka daha serilip kalan kıymalı harç yayılır. Üzerine son 2 kat yufkada serildikten sonra en üstüne sadece yumurtalı sos sürülür. Üzerine isteğe göre bolca susam serpilebilir.
Dilerseniz süt-soda-sıvı yağ- yoğurt, yoğurt-soda-sıvı yağ yumurta ya da yoğurtla sütü birlikte de kullandığınız soslar hazırlayabilirsiniz. Bu sosun içine dilerseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağı da ekleyebilirsiniz. Ardından güzelce çırpıp yufkalarınızın her katına döküp yayın.