Medikal ayak bakımı

Medikal ayak bakım Nedir?

Podoloji; ayak sağlığı ve hastalıklarıyla ilgilenen bir bilim dalıdır. Sağlıklı ayakta koruyucu ve önleyici, ayak hastalıkları üzerinde ise koruyucu tedavi yöntemleriyle hekimlerle iş birliği içerisinde çalışan bir disiplindir.

Medikal el ayak bakımı nasıl yapılır?

MEDİKAL AYAK BAKIMI

  1. Ayağın gereksinimi bilen ve saptayan, ayak sağlığı uzmanı tarafında yapılması
  2. Cerrahi koşullarda steril bir ortam ve steril aletler ile yapılması
  3. Ayak bakımına özel Podoloji cihazları ile yapılması
  4. Ayakların suda bekletilmemesi.
  5. Tırnak kenarlarındaki etlerin kesilmemesi.

Medikal ayak bakımı kimlere yapılır?

Bu uygulamada kişilere; özellikle problemli ayaklardaki nasır ve sertleşme problemlerinin giderilmesi, kalınlaşmış mantarlı tırnakların bakımı, deri sertleşmesi, deforme tırnakların bakımı, çatlak topuk bakımı, batık tırnaklara tel sistemi uygulanması, diyabetli ayak bakımı gibi çözümler sunuluyor.

Podolog doktor mudur?

Temelde konu ile ilgili uzman doktorun teşhisine ve tedavi ile ilgili olarak yaptığı yönlendirmeye bağlı olarak; hastaların ayak tedavisini yapan sağlık teknikerleri podolog olarak adlandırılıyor. Meslek yüksekokullarının Podoloji programlarından mezun oluyorlar.

Medikal pedikür ne işe yarar?

Medikal manikür-pedikürde elektrikli törpü kullanılarak hijyenik ve pratik bir tırnak bakımı yapılıyor. Medikal manikür-pedikür yapılırken her aşamada ucuna farklı bir freze ucu takılan elektrikli törpüler kullanılıyor. Bu sayede hem el hem de ayak tırnaklarda kusursuz bir görünüm elde ediliyor.

Medikal manikür sağlıklı mı?

Dr. Sema Karaoğlu, kesme işlemi uygulanmadan yapılan medikal el ve ayak bakımının, manikür ve pedikürden daha sağlıklı olduğunu söyledi. Medikal el-ayak bakımı işleminde, kesme işlemi uygulanmadığı için, kan yoluyla bulaşan başta Hepatit ve AIDS gibi hastalıkların bulaşması ihtimalinin ortadan kalktığını belirten Uzm.

El ve ayak bakımında nelere dikkat edilmelidir?

Medikal El ve Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

  • Düzenli nemlendirici kullanılması
  • Sıcak ve soğuk suda ellerin yıkanmasına dikkat etmek.
  • Kış mevsiminde elleri soğuktan korumak.
  • Sabun, deterjan ve başka dış etkenlerden korumak.

Nov 9, 2021