Pastane usulü poğaça tarifi resimli

Pastane Usulu poğaça nasıl yapılır?

Pastane Usulü Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tarife gelecek olursak süt, maya ve şeker bir kapta karıştırılır🌸
  2. Diğer malzemelerde eklenir ele yapışmayan yumuşak hamur hazırlanır🌸
  3. Üzeri strechlenip 20 dk dinlendirin.
  4. Mandalina büyüklüğünde bezeler koparılıp yuvarlanır.
  5. Yumurta sarisi sürüp çatalla çizikler yapın üzerine.

Pastane poğaçası nasıl yapılır malzemeleri?

Pastane Poğaçası İçin Malzemeler :

  1. 125 gr yumuşak tereyağı
  2. 1 su bardağından iki parmak az sıvıyağ
  3. 2 adet yumurta (1 tane sarısı üzerine)
  4. 2 yemek kaşığı toz şeker.
  5. 1 su bardağı ılık su.
  6. 1/2 su bardağı yoğurt.
  7. 1 yemek kaşığı instant kuru maya.
  8. 2 paket kabartma tozu.

Pastane sade poğaçası nasıl yapılır?

Margarin, sıvı yağ, yumurta, tuz ve sütlü karışımı birleştirelim ve güzelce unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Yuvarlak şekiller verip tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla şekil verelim. Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirelim. Afiyet olsun.

Margarinli Pastane poğaçası nasıl yapılır?

Bir kaba margarin, tuz, sıvı yağ,yumurta ve sütlü mayayı ekleyin. Unu da azar azar ekleyin ve oldukça yumuşak bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde hamur yapın ve içine peyniri koyun. Yağlanmış tepsiye dizin.

Evde yumuşak poğaça nasıl yapılır?

Yumuşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle poğaçamızın hamurunu hazırlıyoruz. 1 su bardağı sütü ısıtıyoruz. …
  2. Hamurumuzu mayalandırıyoruz. …
  3. Poğaçalarımızı şekillendiriyoruz. …
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpebilirsiniz.
  5. Son olarak yumuşacık poğaçalarımızı pişiriyoruz.

22-Aug-2014

Pastane Poğaçasının sırrı ne?

Gerçek pastane poğaçasının sırrı içindeki mahleptir ve katı yağdır. Mahlep ile hakiki pastane poğaçasına en yakın tadı elde edersiniz. Poğaça yaparken bir diğer önemli konu mayadır. Mayanın tam olarak çözülmesi ve kabarma işleminin tarifdeki gibi olması gerekiyor.

Yoğurtlu Pastane poğaçası nasıl yapılır?

Önce mayayı ılık su ve şekerle bir kasede karıştırın kabarmasını bekleyin. Onu beklerken bir kapın içerisine sıvı yağ yumurta ve yoğurdu koyun. Yoğurdun üzerine kabartma tozunu dökün, bir müddet sonra köpürecektir. Tereyağını tuzunu ve kabaran mayayı da ilave edin azar azar ununuzu ekleyin.