Saff suresi arapça

Saf Suresi Arapça Okunuşu 1.Sebbeha lillahi ma fiyssemavati ve ma fiyl'ardı ve huvel'aziyzulhakiymu. 2.Ya eyyuhelleziyne amenu lime tekulune ma la tef'alune. 3.Kebure makten 'ındallahi en tekulu ma la tef'alune. 4.İnnallahe yuhıbbulleziyne yukatilune fiy sebiylihi saffen keennehum bunyanun mersusun.24-Jul-2020

Saf suresinde ne anlatılıyor?

Sûrede başlıca, Allah yolunda cihadın fazileti konu edilmektedir. Saf Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali) Medine döneminde Uhud Gazvesi'nden sonra inmiştir. … Adını müminlerin saf tutarak Allah yolunda savaştıklarını ifade eden 4. âyetteki “saff” kelimesinden alır.

Saf Suresinin anlamı ne?

Saff Suresi Konusu Mûsâ'yı üzmeleri ve Hz. Îsâ'nın kendisinden sonra gelecek peygamberi isim de vererek müjdelemesine rağmen ona vefasızlık etmeleri eleştirilmekte; gerçek kurtuluşun Allah'a ve resulüne iman edip malıyla canıyla Allah'ın gösterdiği yolda çaba harcamaktan geçtiği bildirilmektedir.

Saff suresi kaç sayfa?

Saff suresi 550. sayfadan başlar ve 551. sayfada biter, 28. cüzde yer almaktadır. Medine döneminde inmiştir ve 14 âyettir. Sûre, adını 4. âyette geçen “saff ” kelimesinden almıştır. Saff, sıra, dizi demektir.

Hucurat duası nedir?

"Ey iman edenler, Allah'ın ve Resulü'nün huzurunda (sözde ve işte) öne geçmeyin. Allah'tan korkun. … Ey iman edenler, seslerinizi Peygamberin sesinden yüksek çıkarmayın. Ona, sözle birbirinize bağırdığınız gibi bağırmayın ki siz farkına varmadan amelleriniz boşa gidiverir" (Hucurat, 1-2).

Saf Suresi nasıl başlar?

Saf Suresi Arapça Okunuşu 1.Sebbeha lillahi ma fiyssemavati ve ma fiyl'ardı ve huvel'aziyzulhakiymu. 2.Ya eyyuhelleziyne amenu lime tekulune ma la tef'alune. 3.Kebure makten 'ındallahi en tekulu ma la tef'alune.

Saff Suresi kaç ayettir?

Saff Suresi (Arapça: سورة الصف, Sūrat'ul Saff), Kur'an'ın 61. suresidir. Sure 14 ayetten oluşur. Medine'de indirildiğine inanılmaktadır. Sure ismini 4. ayette geçen ve sıra, dizi anlamına gelen saf kelimesinden alır.

Bünyanun Mersus ne demek?

sapasağlam bir kalenin birbirine perçinlenmiş ve herbiri bir kale hüviyetine bürünmüş tuğlaları misali birbirine kenetlenmiş fertlerden müteşekkil, demir kadar muhkemleşmiş beraberlikleri ve bu beraberliğin vücuda getirdiği “kale gibi sağlam bir bünye”yi ifade eden tabir. bünyân-ı mersûs, 'sağlam binâ/yapı' demektir.