Triger ne zaman değişir

Triger kayışının değişimi sadece ömrünü doldurduğu zaman gerçekleştirilmez. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilir ve çoğunlukla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir.

Triger kayışının ömrü ne kadardır?

Triger kayışının ömrü aracın marka ve modeline göre değişiklik gösterse de 60 bin ila 100 bin kilometre arasında bir ortalama vermek mümkün.

Triger kayışı arızası nasıl anlaşılır?

Eksantrik zincir gergisi, genişleme arızası halinde belirli bir ses çıkartmaya başlar. Bu ses araçtan bir tıkırtı olarak gelmektedir. Triger zinciri sesi bu noktada sizleri endişelendirebilir. Sesi duymanız halinde hızlı bir şekilde oto servise gidip değiştirmeniz gerekmektedir.

Triger zinciri değişim zamanı nasıl anlaşılır?

Zincirin Değişmesi Gerektiği Nasıl Anlaşılır? Triger zinciri genelde kopmadan değişimi geldiğini size sesli olarak hissettirir. Başlarda ufak metal sesi ile başlar ve daha sonra ise şıkır şıkır ses gelir. Daha da inat ederseniz muhtemelen ses artacak ve bir zaman sonra kopacaktır.

Ford Tourneo Courier triger kayışı ne zaman değişir?

3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre gitmesi durumunda triger kayışı kontrol edilir ve genellikle değiştirilir. Ortalama 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde Ford Tourneo Courier triger kayışı değiştirilmelidir.

Triger kayışı değişince ne olur?

Belli bir düzen içerisinde hareket eden triger sisteminin arızalanması, yani triger kayışının kopması durumunda motor çok ciddi hasar görecektir. Bir zincirin halkası gibi bir arada çalışan krank mili, eksantrik mili ve supaplar, triger kayışı koparsa eş zamanlı olarak hasar görür ve motor iflas noktasına gelir.

Toyota triger kayışı kaç km de değişir?

Triger kayışlarının genellikle 60.000 km veya 4 yıllık kullanımdan sonra değiştirilmesi öneriliyor.

Triger zinciri kopması nasıl anlaşılır?

Triger kayışının koptuğunu anlamanın bir yolu daha var. Motor aniden stop etti ve Triger kayışının kopmasından şüpheleniyorsanız ve bunu doğrulamaya çalışıyorsanız, disrübütör kapağını çıkarın ve krankı elle döndürmeyi deneyin. dönerse ve distrübütör içindeki rotor çalışmıyorsa, kesinlikle kayış kopmuştur.