Kestiğiniz turpları bir kap içine koyun. Üzerine 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyin. Damak tadınıza göre tuz, limon suyu ve zeytinyağı koyup, iyice karıştırın. Hazırladığınız turp salatasını servis tabağı içine koyun.
Mutfaklarda yaygın olarak kullanılan turpun kara olanı sağlığa oldukça fayda sağlar. Çiğ olarak tüketildiğinde acımsı trak bir tadı olduğundan tuz ve zeytin yağı eklenerek tüketilebilir. Antik çağlardan beri turp çeşitlerinin tümü alternatif tıpta doğal ilaç olarak kullanılmıştır.
Kırmızı turp beyaz etli bir sebzedir ve çiğ olarak da tüketilebilir. Bu sebzenin faydaları ise saymakla bitmiyor. Ancak genelde salatalarda veya yan yemek olarak kullanılan kırmızı turpun çorbasını da yapmak mümkündür. Çıtır çıtır ve taze kırmızı turplar özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir.
KİMLER AZ YEMELİ? * Gastriti olanlar pişmiş olarak tüketmelidir. * Açık ülser yarası olan kişiler tüketmemelidir. SAĞLIKLI KİŞİ İÇİN İDEAL PORSİYON: Günde 1 kâse turp salatası olarak tüketmek yeterlidir.
Turp Salatası Tarifi İçin Malzemeler
Dec 8, 2015
Limon suyu, zeytin yağı, sumak ve tuz bir kapta çırpılır. Turpların üzerine dökülür. Afiyet şifa olsun.
Kırmızı turplar düdüklü tencerede kaynatılır. Kabukları soyulup ve bir kabın içine küp küp doğranır. Şeker ve yoğurt ilave edilerek karıştırılır. Afiyet olsun.
Turpları ince ince, halkalar halinde doğrayın. Maydanozları yıkayıp kuruttuktan sonra incecik kıyın ve turplarla birlikte bir kaseye alın. Sosu için limonu, zeytinyağını, nar ekşisini ve baharatları karıştırın. Sosu sebzelerin üzerine ekleyin ve iyice karıştırın.