Arı sütü, propolis, bal, polen karışımı vücudu canlandırmak için güzel bir etki sinerjisi sağlar. Bu karışımın faydaları ise şöyledir: Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan antibiyotik maddeler içerir. B vitaminleri, mineraller, karbonhidratlar ve proteinler içerir.16 Dec 2020
1 çay kaşığı ile başlayarak (alerji ihtimaline karşı) sabah akşam aç karnına bir tatlı kaşığı olarak devam ediliyor. Şeker hastalarının ve bal alerjisi olanların kullanımı için uygun değildir. Çocuklarda 2 yaş üzerinde kullanıma uygundur.
Arı sütü ve bal karışımını buzdolabında saklamak gerekir. Karışımın homojen olması için 2-3 gün tahta kaşıkla karıştırılması gerekir. Polen bal karışımının buzdolabında saklanması gerekir. Propolis bal karışımı ya da sade propolis oda sıcaklığında ışık görmeyen yerde tutulabilir.
Süt ya da meyve suyuna karıştırarak içebilirsiniz. Yulaf ezmesi ya da kahvaltılık gevrek üzerine dökerek tüketebilirsiniz. Smoothie hazırladığınız kullanabilirsiniz. Sütlü ve kremalı tatlılarla tüketebilirsiniz.
Ayrıca çok daha yüksek etki sağlamak adına polen, diğer arı ürünleri (arı sütü bal propolis) ile birlikte de sıkça tercih edilmektedir.
Araştırmalara göre, Arı Sütü ve Polenle gebelik şansı yüzde 330 dolaylarında artar. … Normal gebelikte gerçekleşme ihtimali kat kat artırılmış olurken, tedavi sürecinde ürünlerin kullanımı ise sonuç alma ihtimalini yüzde 46'lara çıkarmaktadır.
Yaklaşık 1 kilogram bala 60 gram arı sütü, 100 gram polen, 50 gram arı ekmeği ve 20 gram da propolis katarak ahşap bir kaşıkla karıştırıp o şekilde tüketilmesini tavsiye ediliyor.
Arı sütünün eksi 20 derecede saklanması tavsiye edilir. Arı sütü eğer bal ve diğer kovan ürünleri ile karıştırılırsa bu durumlarda 4 derecede de saklanabilir.